Elonaalto

Henkinen foorumi
Tänään on 16.12.2018 21:22

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 30.01.2017 18:07 
Poissa
Ylläpitäjä

Liittynyt: 03.11.2013 22:02
Viestit: 2769
10 MYYTTIÄ SIELUNKUMPPANIRAKKAUDESTA

Kirjoittanut Aletheia Luna (www.lonerwolf.com)
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kun olimme nuoria, kuuntelimme veikeitä tarinoita prinsseistä ja prinsessoista, jotka rakastuvat ja menevät naimisiin. Meille opetettiin, että meillä on vain yksi aito rakkaus ja tämä henkilö (joka on aina vastakkaista sukupuolta) täydentää meidät.

Kun meistä tulee vanhempia, monet meistä pyrkivät toteuttamaan tämän romanttisen ihanteen. Jotkut meistä ikävöivät ja etsivät vuosikausia "täydellistä" rakastajaa, jolla on rasti joka ruudussa ja joka täyttää kaikki kriteerimme. Itse asiassa joillakin meistä on myös mielikuva siitä, miltä sielunkumppanimme näyttää, kuulostaa ja miten hän käyttäytyy. Koska olen romanttinen sielu, ajattelin aina, että sielunkumppanini olisi pitkä, mystinen ja kapinallinen australialaisjätkä. Kenties projisoin vain omaa ei-omistettua animaani (maskuliinienergiaa) ulospäin? Sen sijaan rakastuin loogiseen, rotevaan ja tunteiltaan tasapainoiseen mieheen, jonka sukujuuret ovat Perussa – täydellisen sopiva minulle!

Mutta en ole ainoa, joka on kokenut tämän. Hyvin monet meistä luulevat tietävänsä, mitä haluamme henkilössä, vaikka todellisuudessa emme tiedä. Ja joskus kun tulee joku, joka ei aivan sovi kuvauksemme, sulkeudumme ja menetämme tuon tilaisuuden.

Meistä jotka olemme haavoittuneet vakavasti tunteiltamme ja mieleltämme elämässä, sielunkumppanit vaikuttavat eräänlaiselta pyhältä Mekkalta tai luvatulta maalta. Kun meistä tuntuu epätäydelliseltä ja yksinäiseltä eikä meillä ole yhteyttä itseemme, ihanteellisesta sielunkumppanirakkaudesta tulee toivon majakka, joka lupaa pelastaa meidät. Pian alamme vilpittömästi uskoa, että rakkaamme täydentää meidät ja näin tekee elämästämme taas merkityksellistä.

10 myyttiä sielunkumppanirakkaudesta

Syvällä sisällä monet meistä uskovat, että on ainakin yksi ihminen, joka tyydyttää kaikki tarpeemme ja toiveemme. Itse asiassa tällainen kieroutunut uskomus aiheuttaa paljon avioeroja ja toimimattomia suhteita yhteiskunnassamme.

On monia hyvin haitallisia myyttejä sielunkumppanista, joita kiertää kulttuurimme keskustelussa. Nämä myytit päätyvät jäykiksi tarinoiksi ja ihanteiksi mieleemme. Itse asiassa nämä uskomukset ja ihanteet rajoittavat henkistä kasvuamme ja kapasiteettiamme kypsyä jumalaisina olentoina. Uskomus, että jokin ulkopuolellasi täydentää sinut tai tekee kokonaiseksi, ei ole ainoastaan harhaan johdettu, vaan myös hyvin vaarallinen hyvinvoinnillesi.

Tutkitaanpa tämä mielessämme kymmentä yleisintä myyttiä sielunkumppanirakkaudesta.

Myytti 1: Voit "löytää" sielunkumppanisi

Ensinnäkin on tärkeä luopua kontrollointiharhasta. Tässä on herätys: sinulla ei ole mitään valtaa siihen, milloin, missä tai miten sielunkumppanisi ilmestyy. Kaikki mitä voit realistisesti tehdä, on olla avoin ja vastaanottava tapaamaan sielunkumppanisi. Ihmisegolla on taipumusta uskoa, että se voi kontrolloida elämää, mutta elämää ei voi kontrolloida. Elämä on yhtä viisas, hurja ja mystinen, kuin turhauttavakin! Sielunkumppanimme ilmestyvät usein "tyhjästä" silloin, kun vähiten odotamme niitä. Mutta on myös hyvin tavallista tuntea intuitiivisesti, vaistota tai nähdä unta sielunkumppanista, ennen kuin hän yhtäkkiä ilmestyy elämääsi.

Myytti 2: Saat sen, mitä haluat sielunkumppanista

Meillä on taipumusta lähestyä suhteita ennakkoasenteella siitä, mitä haluamme tai tarvitsemme. Niinpä monissa artikkeleissa, joita olen lukenut, suositellaan "visualisomaan sielunkumppani", jotta vedät hänet elämääsi. Tämä on kuitenkin egon yksi temppu. Vetovoimanlaki ei toimi aivan näin. Ajatuksesi ja uskomuksesi heijastuvat todellisuuteesi. Sielunkumppani ei usein ole sellainen, jota tietoisesti haluat, vaan sellainen jota tiedostamatta vedät puoleesi ja tarvitset sisäistä kasvuasi varten.

Myytti 3: Sielunkumppanit pysyvät kanssasi kaikesta huolimatta

Tämä on yksi hyvin harmillinen myytti, joka aiheuttaa paljon tarpeetonta tuskaa. Lajina saamme suurta lohtua "aina ja ikuisesti" –ajatuksesta (tästä syystä avioliitto on meistä hyvin houkutteleva). Mutta näin ei aina ole. Joskus sielunkumppanimme pysyvät jonkin aikaa ja joskus koko elämän.

Myytti 4: Meillä on vain yksi sielunkumppani

Tämä on henkilökohtainen mielipidekysymys. Uskon kuitenkin, että on mahdollista olla useampi sielunkumppani yhdessä elämässä. Puhuttuani monien ihmisten kanssa heidän rakkausajatuksistaan ja –kokemuksistaan, olen havainnut, että suurella määrällä heistä on ollut monia sielunkumppanikokemuksia. Jokainen on ollut erilainen, kallisarvoinen ja elämää muuttava eri tavoin. Uskon kuitenkin, että meillä on vain yksi kaksoisliekkisuhde. Lue lisää sielunkumppani- ja kaksoisliekkiyhteyksien eroista (https://lonerwolf.com/soulmates-twin-fl ... d-spirits/).

Myytti 5: Sielunkumppanisuhteet ovat aina romanttisia tai seksuaalisia

Päinvastoin, sielunkumppanisuhteet voivat olla täysin platonisia ilman seksuaalisia tai romanttisia tunteita. Toisin sanoen, sielunkumppani voi olla pelkästään paras ystäväsi maailmassa.

Myytti 6: Sielunkumppanit ovat ihmisiä

Ajattelemme sielunkumppaneita ihmisinä, jotka rakastavat toisia ihmisiä, mutta monet ovat tunteneet voimakkaan siteen eläimiin ja lemmikkeihin, joka ylittää ihmiskielen.

Myytti 7: Sielunkumppanit ovat vastakkaista sukupuolta

Uskonto ja perinteet saisivat meidät uskomaan, että sielunkumppanit ovat heteroseksuaalisia. Todellisuudessa rakkaus on vapaata – sitä eivät rajoita ajatukset oikeasta ja väärästä. Sielunkumppani voi aivan yhtä hyvin olla samaa sukupuolta. Jos tunnistat heteroseksuaalina itsessäsi tämän, se tulee tietysti suurena järkytyksenä sinulle. Se kuitenkin kannustaa sinua perimmiltään saamaan löytämään seksuaalisuutesi.

Myytti 8: Sielunkumppanit ovat sinkkuja

Rakkaus on monimutkainen tunne. On totta, ettemme voi valita, ketä rakastamme – rakkaus virtaa vapaasti ja villinä. Kuka voi väittää ymmärtävänsä sydämen mysteerit? Näin ollen monia ihmisiä piinaa, että ihminen ketä he rakastavat, on jo suhteessa tai naimisissa. Tämä ei ole sama asia kuin stimulaation etsiminen tai himo – sielunkumppanit värähtelevät paljon syvemmällä tasolla kuin kemia, seksi tai yhteensopivat kiinnostukset. Näin ollen sielunkumppaneiden täytyy tässä tilanteessa päättää siirtyä eteenpäin tai rikkoa avioliitto. Vaikka kumpikin vaihtoehto on tuskallinen, kumpikin katalysoi perimmiltään kasvua.

Myytti 9: Sielunkumppanisuhteet ovat vaivattomia

On laajalle levinnyt oletus, että sielunkumppanirakkaus on helppoa ja stressitöntä. Tämä uskomus lisää tällaisen suhteen haluttavuutta ja idealisointia. Sielunkumppanisuhteet vaativat kuitenkin aikaa, ponnistelua, kärsivällisyyttä ja uutteruutta siinä, missä kaikki muutkin suhteet. Ilman tietoista ylläpitoa myös sielunkumppanisuhteet epäonnistuvat.

Myytti 10: Sielunkumppani täydentää sinut

Kenties kaikkein tuhoisin myytti on ajatus, että sielunkumppanimme täydentää meidät. Se ei ole ainoastaan harhaanjohtava, vaan myös hyvin epäkunnioittava itseä kohtaan. Meidät opetetaan uskomaan, että sielunkumppani on puuttuva puolikkaamme, kun todellisuudessa hän auttaa ja katalysoi henkistä kasvuamme. Uskomus, että sielunkumppani täydentää meidät, on hyvin suosittu, koska se kannustaa meidät ohittamaan vastuun omasta onnellisuudestamme ja eheydestämme. On paljon helpompi laittaa tuo taakka ja paine muiden harteille! Hyvin monet ihmiset menevät suhteeseen uskoen, että heidän sielunkumppaninsa antaa heille kaiken, mitä he tarvitsevat. Tämä johtaa valitettavasti ongelmiin, kuten riippuvuussuhde, myrkyllinen oikeutus ja itsepetos.

Sen sijaan että etsit ulkopuolelta täydennystä, miksi et katsoisi sisälle omaan kallisarvoiseen ja tutkimattomaan sieluusi? Kaikki – kaikki rakkaus, hyväksyntä ja ilo, jota tarvitset – odottaa siellä löytämistä.

Kerro minulle …

Onko sinulla ollut voimakkaita reaktioita tähän artikkeliin? Kenties tämä artikkeli oli kaikkea, mitä et halunnut lukea, tai kaikkea mitä toivoit löytäväsi. Toivon, että olen auttanut tuomaan vähän realismia maailmaan, joita myytit ja ihanteet voivat helposti hämärtää.

Muutama viimeinen sana erotessa. Opettele täysin rakastamaan sitä ihmistä, joka olet, ja antamaan sille anteeksi ja vaalimaan sitä. Tämä on paras tapa vetää puoleesi sielunkumppanisuhdetta ja tuoda harmoniaa siihen.

Unohdinko mainita jonkin tärkeän myytin sielunkumppanirakkaudesta? Toivotan alle tervetulleeksi ajatukset tai kokemukset, joita sinulla on. Lopuksi, jos et ole vielä ehtinyt, niin tee sielunkumppanitesti, jonka tein (huvin vuoksi!) (https://lonerwolf.com/soul-mate-quiz/).

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

_________________
The Sound Of Silence
Amazing Grace
Walking With The Angels
Toccata
Wind Of Change
Listen To Your Heart


Ylös
 Profiili Lähetä yksityisviesti  
 
ViestiLähetetty: 13.11.2017 18:17 
Poissa
Ylläpitäjä

Liittynyt: 03.11.2013 22:02
Viestit: 2769
ENERGIAVAMPYYRIT – 10 TAPAA ESTÄÄ KROONINEN PSYYKKINEN VÄSYMYS

Kirjoittanut Aletheia Luna (www.lonerwolf.com)
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Energia. Se on vahvuutta ja elinvoimaa, jota tarvitsemme elääksemme dynaamista, motivoitunutta ja päättäväistä elämää. Meillä kaikilla on sitä ja me kaikki tarvitsemme sitä, kuitenkin monet meistä tuntevat itsensä elottomaksi ja veltoksi päivän lopussa (ja joskus alussa).

Elämä on kallisarvoinen ja ennustamattoman lyhytaikainen. Ei siis mikään ihme, että monet meistä raahautuvat joka päivän läpi kurjana ja melankolisena sen ajatuksen kera, että voisimme elää paljon parempaa elämää.

Kautta aikain energisyys on liitetty onnellisiin ja pirteisiin ihmisiin ja energiattomuus masentuneisiin ja apaattisiin ihmisiin. Valitettavasti psykosomaattinen lääketiede on osoittanut vahvan linkin mielen ja kehon välillä, eli mitä vähemmän energiaa meillä on, sitä alttiimpi olemme kärsimään sellaisista sairauksista, kuten masennus, ahdistus ja muut mielialahäiriöt.

On totta, että terve ja onnellinen ihminen on täynnä energiaa. Miten voimme ilman energiaa toteuttaa unelmiamme, tavoitella päämääriämme ja voittaa esteemme? Miten voimme ilman energiaa toivoa todella saavuttavamme mitään merkitystä tai merkittävää elämässä? On totta, että toisilla ihmisillä on luonnostaan enemmän energiaa kuin toisilla, mutta oletko miettinyt koskaan miksi. Tietysti geeneillä on oma osansa, mutta mikä tärkeämpää, myös ympäristöllämme on.

Kaikki on energiaa

"Jos haluat löytää universumin salaisuudet, ajattele energiaa, taajuutta ja värähtelyä." –Nikola Tesla

Aliatomitasolla kaikki mitä elämässä on, koostuu värähtelevistä atomeista tai puhtaasta energiasta. Myös aineettomien asioiden, kuten ajatusten, tunteiden, vaistojen ja seksuaalivietin voidaan sanoa koostuvan energiasta. Siis periaatteessa elämme liikemeressä, ja kuten meressä – tai totta puhuen missä tahansa ympäristössä – on saalistajia ja saalista. Jos luet tätä artikkelia, todennäköisesti olet saalista.

Energiavampyyrit

Elämässä on joitain ihmisiä, joilla on taipumusta kuluttaa energiamme hyvin nopeasti. Jos olet erityisherkkä ihminen, kuten minä, tai empaattinen, olet hyvin tietoinen siitä, kuka imee energiaasi ja milloin.

Kaikki meistä eivät kuitenkaan ole yhtä herkkiä tai virittyneitä kehoonsa, ja tätä voi olla vaikea ja hämmentävä käsitellä. Siinä missä jotkut ihmiset väittävät, että energiavampyyrit ovat ihmisiä, jotka eivät pysty ylläpitämään omaa elämänvoimaansa positiivisella tavalla, toiset spekuloivat, että energiavampyyrit ovat hyvää tarkoittavia ja normaaleja, kuitenkin luonnostaan määräileviä ihmisiä. Tämän artikkelin tarkoitus ei ole kuitenkaan tutkia energiavampyyrien psykologiaa, vaan tunnistaa ja tutkia tapoja vahvistaa ja energisoida elämäämme niiden valossa.

Miten tunnistaa energiavampyyri

Sinulla on seuraavia oireita:
* pakahtunut
* stressaantunut
* fyysisesti sairas (eli päänsärkyä, kehosärkyjä jne.)
* henkisesti tai fyysisesti väsynyt
* ärsyyntynyt ja/tai levoton

Saatat huomiota, että energiavampyyrillä on monia seuraavista ominaisuuksista:
* iso ego, eli hän rakastaa väitellä, kiistellä ja haastaa riitaa
* aggressiiviset tai passiivis-aggressiiviset taipumukset
* vainoharhaisuus
* katkeruus- ja vihaongelmat
* narsismi
* melodramaattinen käyttäytyminen
* kitinä ja valittaminen
* panettelu ja juoruilu
* epävarmuus, eli jatkuva vahvistuksen ja hyväksynnän tarve
* manipuloiva käyttäytyminen, eli syyllistäminen, tunnemustamaalaus jne.
* mustasukkaisuus

Energiavampyyrit ovat useimmiten ottajia (ei antajia), jotka saavat ilmaisia terapiasessioita perheeltä, ystäviltä, rakastajilta, kollegoilta ja myös lapsilta ja vierailta.

On myös hyvä oivaltaa, että energiavampyyrit eivät välttämättä aina ole ihmisiä. Ne voivat olla myös tilanteita tai fyysisiä esineitä elämässäsi. Esimerkkejä:
* internet
* televisio
* muut elektroniset laitteet (eli radio, kännykkä jne.)
* julkiset tilanteet (eli tungos, juhlat, juna-asemat, ostoskeskukset jne.)
* eläimet (eli neuroottiset lemmikit)

Vaikeinta energiavampyyristä kärsiminen on silloin, kun hän on osa perhettä tai ystäväpiiriä. Miten voimme saada elinvoimamme takaisin tuollaisissa energiaa imevissä suhteissa?

Kymmenen tapaa selviytyä

Voit toki olla saalis, mutta uhriroolin esittämisestä ei ole mitään hyötyä. Elämäsi parantamiseksi sinun täytyy tehdä jotain. Tässä on muutama ehdotus.

1. Lakkaa katsomasta pitkään silmiin

Olen henkilökohtaisesti huomannut, että tämä on yksi suurimmista energian imijöistä. Mitä enemmän katsot silmiin, sitä enemmän olet yhteydessä toiseen ihmiseen ja siihen, mitä hänellä on sanottavana. Tässä tilanteessa tarvitaan vain ajoittaista katsekontaktia.

2. Aseta aikaraja

Sinunkin aikasi on arvokasta, eikä sinun ole välttämätöntä istua 1-2 tuntia, kun energiasi tuhoutuu ja aivosi turtuvat. Energiatasosi mukaan aseta rajaksi 5, 10, 15, 20 minuuttia, jolloin voit antaa fokuksesi tuolle ihmiselle, ei kauempaa.

3. Opettele olemaan reagoimatta

Tämä on erittäin tärkeää. Energiavampyyrit syövät toisten reaktioita, mikä lietsoo heitä jatkamaan vuorovaikutusta kanssasi. Sinun on tärkeää oppia, miten ollaan neutraali vuorovaikutuksessa toisten kanssa, eli ylipositiivisten ja ylinegatiivisten tunteiden ilmaisemista pitäisi valvoa tarkkaan.

4. Opettele olemaan riitelemättä tai väittämättä vastaan

Kyllä, se on houkuttelevaa, mutta pitkässä juoksussa et voi muuttaa toisia ihmisiä, elleivät he muutu itse ensin – mitä enemmän vastustat heitä, sitä enemmän he vastustavat (ja kuluttavat) sinua.

5. Mene toisten ihmisten kanssa

Energiavampyyrin lähestyminen 1-3 muun ihmisen kanssa vähentää ponnistelua ja saatua huomiota. Tämän toimimiseksi sinun täytyy varmistaa, etteivät nämä lisäihmiset ole myöskään psyykkisiä iilimatoja.

6. Kuuntele enemmän kuin puhut

Monta kertaa energiavampyyrit haluavat ja tarvitsevat pelkästään kuuntelevan korvan. Mitä enemmän puhut, sitä enemmän energiaa usein menetät (erityisesti jos olet sisäänpäin kääntynyt). Sellaisten sanojen käyttäminen kuin "miksi", "milloin" ja "miten" kannustaa psyykkistä imijää hoitamaan suurimman osan puhumisesta, mikä vuorostaan auttaa säilyttämään energiasi.

7. Yritä pysyä keveissä aiheissa

Keskustelunne ei tarvitse olla masentavaa ja painostavaa. Ota kontrolli tarvittaessa ja muuta keskustelun aihetta johonkin kevyempään ja yksinkertaisempaan.

8. Visualisoi

Monet ihmiset väittävät, että suojaavan valo/energiakilven visualisoiminen ympärilleen auttaa estämään psyykkistä väsymystä ja säilyttämään neutraalin ja tyynen mielentilan. Kokeile sitä joskus.

9. Vältä mahdollisuuksien mukaan

Tämä ei ole aina mahdollista, mutta se on yksinkertainen ja suoraviivainen tekniikka itsesi suojelemiseen. En suosittele tätä jatkuvaksi ratkaisuksi, koska mitä vähemmän olet kontaktissa vampyyrien kanssa, sitä vähemmän sinulla on tilaisuuksia kehittyä ja ottaa käyttöön hyödyllinen ja tarpeellinen elämäntaito.

10. Katkaise yhteys

Tämä on viimeinen keino. Joskus oman terveytesi ja onnellisuutesi vuoksi sinun täytyy tehdä vaikeita päätöksiä, keitä valitset ympärillesi. Jos kärsimyksesi jatkuu, lopulta paras vaihtoehto saattaa olla katkaista siteet ja jatkaa eteenpäin.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

_________________
The Sound Of Silence
Amazing Grace
Walking With The Angels
Toccata
Wind Of Change
Listen To Your Heart


Ylös
 Profiili Lähetä yksityisviesti  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia